Hamburgery wieprzowe

Bułeczki do hamburgerów są....teraz pora na wkładkę do tych bułeczek...najlepsze przyrządzone samodzielnie...burgery można zrobić z mięsa wołowego , wieprzowego lub mieszanego..u mnie tylko z mięsa wieprzowego..
  • 50 dkg mięsa wieprzowego mielonego
  • 1 cebulka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki ketchupu
  • sól, pieprz, vegeta
  • majeranek
Mięso wymieszać z przyprawami, posiekaną cebulą i jajkiem. Formować kotlety w płaski okrągły placki wielkością zbliżone do wielkości bułeczek .Odłożyć do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie usmażyć lub grillować z dwóch stron.

Komentarze

  1. Robię bardzo podobne, a z patelni grillowej smakują jak takie "prawdziwe amerykańskie" ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.