Kotlety ryżowe


Dla odmiany coś bezmięsnego...
  • 1 szkl. ryżu 
  • cebula 
  • 2 jajka 
  • 5 dkg sera żółtego 
  • kilka suszonych pomidorów 
  • sól,pieprz, wegeta 
  • natka pietruszki 
  • bułka tarta do panierowania 
  • olej kujawski 3 ziarna do smażenia 
Ryż ugotować na sypko.Cebulę pokroić i podsmażyć do miękkości.Przestudzony ryż wymieszać z jajkami ,startym serem żółtym, pokrojonymi pomidorami i natką.Doprawić do smaku.Formować kotlety [ w razie potrzeby można dodać troszkę bułki tartej], obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron.

Komentarze

  1. Bardzo ciekawe Bożenko te twoje kotlety. Jeszcze w wersji bezmięsnej nie robiłam, czas najwyżzy takie zrobić :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja czasem robię takie różne bezmięsne,,,na blogu jest ich już trochę..

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie Ty masz, Bożenko, fajne pomysły na bezmięsne obiadki :) Pycha!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.