Ciasto
- 150 g margaryny
- 150 g cukru
- 1 szkl.mąki
- 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki mleka
- 1 szkl.płatków migdałowych
- 0,5 litra mleka
- 0,5 szkl. cukru
- 1 cukier wanilinowy
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 kostka masła
Z 0,5 l mleka odlać niewielką ilość do szklanki. Resztę wstawić na gaz i zagotować z 0,5 szkl, cukru.Do szklanki z odlanym mlekiem ,dodać cukier wanilinowy i mąkę ziemniaczaną i to ugotować w mleku jak budyń.Na koniec dodać margarynę i mieszać do rozpuszczenia.Pozostawić do ostudzenia.
Masą budyniową przełożyć upieczone placki.Na wierzchu ma być pokrojony wcześniej placek .Najlepsze na drugi dzień .
Wygląda ciekawie, musi być bardzo smaczne
OdpowiedzUsuńKocham wszystko co z masą budyniową! To pewnie tez by mi smakowało :)
OdpowiedzUsuńCiasto wykonane według tego przepisu smakuje rewelacyjnie!!
OdpowiedzUsuńWarto upiec !
Pozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
PS:Obserwuję i liczę na rewanż