Przejdź do głównej zawartości
Na święta nie gotowałam bigosu, bo nikt nie chciał..za dużo było innego jedzenia i nikt nie myślał o bigosie...A po świętach było czyszczenie lodówki...zostało różnego rodzaju mięs, kurczaka , wędlin..gotowanych, pieczonych ..no i trza coś było z tym zrobić..no i zrobiłam bigos..
- główka kapusty
- różne rodzaje mięs pieczonych, gotowanych, kiełbasa
- przyprawy wedle gustu
- koncentrat pomidorowy
Kapustę pokroić.Pokrojone mięsa wymieszać z kapustą, dodać przyprawy i koncentrat .Wymieszać , przełożyć do wolnowaru, wlać trochę wody , zamknąć ustawić wolnowar i gotować około 8 godzin.
Na obecną, mroźną pogodę jest to potrawa doskonała! Wracasz z dworu do domu i podgrzewasz sobie gar takiego specjału. Pycha!
OdpowiedzUsuń