Bigos


Na święta nie gotowałam bigosu, bo nikt nie chciał..za dużo było innego jedzenia i nikt nie myślał o bigosie...A po świętach było czyszczenie lodówki...zostało różnego rodzaju mięs, kurczaka , wędlin..gotowanych, pieczonych ..no i trza coś było z tym zrobić..no i zrobiłam bigos..
  • główka kapusty
  • różne rodzaje mięs pieczonych, gotowanych, kiełbasa
  • przyprawy wedle gustu
  • koncentrat pomidorowy
Kapustę pokroić.Pokrojone mięsa wymieszać z kapustą, dodać przyprawy i koncentrat .Wymieszać , przełożyć do wolnowaru, wlać trochę wody , zamknąć ustawić wolnowar i gotować około 8 godzin.

Komentarze

  1. Na obecną, mroźną pogodę jest to potrawa doskonała! Wracasz z dworu do domu i podgrzewasz sobie gar takiego specjału. Pycha!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.