Cebulę pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce, chwilę razem podsmażyć na odrobinie oleju.Bulion zagotować i dodać przyprawy, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz cebulę z marchewką.Kiedy warzywa będą miękkie dodać kapustę [ ja czasem też chwilkę podsmażam na patelni]. Dodać przecier pomidorowy oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę,Doprawić w razie potrzeby.
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie..... Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.
jedna z moich ulubionych zup :) chciałam zrobić dziś barszcz ukraiński, ale dobrze, że trafiłam na twój przepis, bo kapuśniak nie jadłam już wieki!
OdpowiedzUsuńA ja muszę kiedy ugotować taki barszcz ukraiński bo jeszcze nie robiłam.
UsuńTo trochę inny kapuśniak niż ja znam , musi być pyszny ;-) Dziękuję za wzięcie udziału w Festiwalu Zupy , pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJa w sumie robiłam też taki kapuśniak pierwszy raz.
UsuńDobry kapuśniak jest pyszny, Twój wygląda smakowicie :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Dorotko.
UsuńNajlepsze smaki to polskie:)
Usuńdziękuję za udział w akcji :-)
OdpowiedzUsuń