Schabowy w panierce z bułki i sera

Kolejna odsłona schaboszczaka..tym razem do bułki tartej dodałam troszkę sera startego na tarce o drobnych oczkach.. 

  • 60 -80 dkg schabu , polędwicy
  •  3 jajka
  • 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany
  • bułka tarta
  • ser żółty lub parmezan
  • sól, pieprz
Mięso pokroić w plastry i rozbić.Posypać solą i pieprzem.Bułkę tartą wymieszać z serem startym na tarce o drobnych oczkach.Jajka rozbić, dodać śmietanę i roztrzepać.Kotlety panierować w bułce z przyprawami.Następnie po jednym wkładać do masy jajecznej i dokładnie namoczyć i znów panierować w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

Komentarze

Publikowanie komentarza

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.