Kolejna odsłona schaboszczaka..tym razem do bułki tartej dodałam troszkę sera startego na tarce o drobnych oczkach..
- 60 -80 dkg schabu , polędwicy
- 3 jajka
- 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany
- bułka tarta
- ser żółty lub parmezan
- sól, pieprz
Mięso pokroić w plastry i rozbić.Posypać solą i pieprzem.Bułkę tartą wymieszać z serem startym na tarce o drobnych oczkach.Jajka rozbić, dodać śmietanę i roztrzepać.Kotlety panierować w bułce z przyprawami.Następnie po jednym wkładać do masy jajecznej i dokładnie namoczyć i znów panierować w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Nie znam osoby, która nie lubi schabowego:) Pysznie wygląda.
OdpowiedzUsuńPrzepyszny :) aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuń