Proste do zrobienia i pyszne do zjedzenia..
- 20 g świeżych drożdży
- 350 g mąki
- 50 g cukru
- cukier waniliowy
- 70 g miękkiego masła
- 120 ml ciepłego mleka
- 1 jajko
Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm i za pomocą szklaneczki wykrawać kółka. 3 krążki ciasta ułożyć w szeregu jeden obok drugiego, tak aby ich brzegi lekko nachodziły na siebie. Zwinąć w rulon, po czym przekroić na pół - powstaną dwie różyczki. Przygotowane różyczki przekładać np.do foremek na tartaletki.Odstawić do wyrośnięcia.Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 - 30 minut, powinny się lekko zrumienić.Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Ale pyszności :)
OdpowiedzUsuńDzięki.
UsuńJakie ładne!
OdpowiedzUsuńDzięki.
UsuńWspaniałe :)
OdpowiedzUsuńFantastyczne :)
OdpowiedzUsuńCudo pięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuń