Ryba w panierce

Pyszna rybka..tym  razem ciut inaczej...obtoczona w jajku , a potem w bułce tartej wymieszanej z mąką krupczatką....pycha ..polecam.

  • filety z ryby
  • sok z cytryny
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki mąki krupczatki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 jajka
  • sól, wegeta
Rybę pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami.Następnie panierować w jajku [ roztrzepanym z przyprawami]i bułce tartej  wymieszanej z mąką krupczatką ] .Smażyć na rumiano z obu stron.

Komentarze

  1. Witam.Czy ten filet był mrożony?.. jak postępować z mrożonkami/-smażyć zmrożone,czy odsączać z lodu i wody..??Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mrożony był, ale nie mam pojęcia jak można smażyć zamrożone ryby .to chyba normalne że trzeba wcześniej rozmrozic,osaczyć z wody i dopiero później smażyć.

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.