Przejdź do głównej zawartości
Pyszna rybka..tym razem ciut inaczej...obtoczona w jajku , a potem w bułce tartej wymieszanej z mąką krupczatką....pycha ..polecam.
- filety z ryby
- sok z cytryny
- sól,pieprz
- 2 łyżki mąki krupczatki
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 jajka
- sól, wegeta
Rybę pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami.Następnie panierować w jajku [ roztrzepanym z przyprawami]i bułce tartej wymieszanej z mąką krupczatką ] .Smażyć na rumiano z obu stron.
Witam.Czy ten filet był mrożony?.. jak postępować z mrożonkami/-smażyć zmrożone,czy odsączać z lodu i wody..??Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńMrożony był, ale nie mam pojęcia jak można smażyć zamrożone ryby .to chyba normalne że trzeba wcześniej rozmrozic,osaczyć z wody i dopiero później smażyć.
Usuń