Przejdź do głównej zawartości
Kolejne podejście do serka topionego.. tym razem skorzystałam z tego przepisu..tym razem jest bez żadnych dodatków ..w sumie te wszystkie przepisy mało się różnią...w tym jest inny sposób wykonania ..
- 500 g twarogu białego
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżka masła
- 1 jajko
Miseczkę postawić na garnuszku z gotującą wodą. Do miski dodać zmielony twaróg, sodę, sól, 1 łyżkę masła.Zmniejszyć gaz , jak już się będzie mocno gotowała woda. Cały czas mieszać aż do całkowitego roztopienia sera. Jak już serek się roztopi wbić jajko i dobrze rozmieszać, jeszcze chwileczkę pogotować .Przelać do pojemnika i zostawić do ostudzenia.
Tosty z dodatkiem serka topionego..
ile czasu trwa takie topienie?
OdpowiedzUsuńNie robiłam tego z zegarkiem w ręku..ale dość szybko..i ..trzeba cały czas mieszać.
Usuń