- 40 dag mięsa mielonego
- kilka łyżek ugotowanego ryżu
- 1 jajko
- 1 czerstwa bułka
- 1/2 szkl. bulionu
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- sól czosnkowa
- pieprz czarny mielony
- majeranek
Cebulę posiekać i usmażyć na łyżce masła.Bułkę namoczyć w bulionie, odcisnąć .Dodać do mięsa mielonego, dodać jajko , cebulę i przyprawy. Starannie wyrobić. Formować kotleciki i smażyć na oleju z obu stron na rumiano.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.