Zostało trochę ogórków małosolnych..no i zrobiłam pyszną zupa z takich ogóreczków...
- kilka ogórków małosolnych ze skórką
- 1 -2 marchewki
- 2 łyżki masła
- wywar z kurczaka
- ziemniaki
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- koperek
- sól, pieprz
- listek, ziele
Marchewkę zetrzeć na tarce ,poddusić na rozpuszczonym maśle.Przełożyć do garnka z wywarem , dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.Dodać listek, ziele , gotować aż ziemniaki będą prawie miękkie.Ogórki zetrzeć na tarce i poddusić na maśle, dodać do gotujących się prawie miękkich ziemniaków.Gotować razem jeszcze około 10 minut.Doprawić śmietaną , dodać posiekany koperek.
wygląda przepysznie !
OdpowiedzUsuńSuper zupka na lato
OdpowiedzUsuńSwietna zupka😄
OdpowiedzUsuń