Wafle przekładane masą z serków waniliowych ..proste do zrobienia..Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego też mleko i różne jego przetwory są wykorzystywane przeze mnie w mojej kuchni..
- 2 serki waniliowe [ 30 dkg ]
- 2-3 łyżki cukru
- 1,5 łyżki żelatyny
- 3 łyżki wody
- 1 łyżka kakao
- wafle tortowe
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie .Serki utrzeć z cukrem, dodać rozpuszczoną żelatynę,Wymieszać i podzielić na połowę , do jednej części dodać kakao i wymieszać.Odstawić do lodówki, aby leciutko stężało, następnie przekładać naprzemienne masą wafle.Przełożone wafle odłożyć do zastygnięcia masy.
Muszą być pyszne...
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie wafelki :-)
OdpowiedzUsuńMmm... Takie słodkości to coś dla mnie. Bardzo lubię. Nie są zbyt zasładzające, a jednak smaczne i idealne na "mały głód". W ogóle waniliowy smak sprawdza się idealnie w takich delikatnych słodyczach :) Pozdrawiam ciepło :)
OdpowiedzUsuń