Przejdź do głównej zawartości
Szaszłyki..pieczone w piekarniku..ale w sezonie grillowym można upiec i na grillu..
- pierś z kurczaka
- przyprawa Rafex
- sól
- papryka czerwona,zielona, żółta
- pieczarki
- olej
Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie.Mięso pokroić w kawałki. Dodać przyprawę i sól.Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin.Papryki pokroić kostkę, pieczarki na połowę[ małe mogą być w całości].Nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian mięso, papryki i pieczarki.Skropić olejem ,posypać przyprawą .Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. (czas pieczenia zależy od wielkości kawałków mięsa).
Pięknie się prezentują i smaczne danie :)
OdpowiedzUsuńSuper!!! Bardzo lubimy szaszłyki!!! :)
OdpowiedzUsuńSzaszłyki z warzywami to moje ulubione :) Już nie mogę się doczekać sezonu grillowego :)
OdpowiedzUsuń