Mięso z szynkowaru

Pyszne mięsko z galaretką..przygotowane w szynkowarze..i jak to u mnie bywa ilość przypraw zawsze na oko..dodałam nawet przyprawę do dziczyzny mimo tego, ze nie dawałam takiego mięsa..a tylko wieprzowe.

Mięso pokroić w kostkę .Przełożyć do miski, dodać przyprawy , peklosól i żelatynę,dokładnie wymieszać. Przełożyć mięso do szynkowaru i zamknąć.Odstawić do lodówki na 2 dni.Szynkowar wstawić do garnka wyłożonego ściereczką, zalać do 3/4 wysokości i parzyć przez około 60 minut od momentu, aż woda zawrze. Następnie zamknięty szynkowar wystudzić, a później włożyć do lodówki na ok 10 godzin.Po tym czasie mięso wyciągnąć z szynkowaru.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą wodą[ mięso samo wyskoczy].




Komentarze

  1. Przepis bardzo nie dokładny. Nie ma podanych ilości poszczegółnych składników.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No tak..i na samym początku napisałam że ilość przypraw na oko..w sumie każdy ma inne upodobania smakowe i każdy lubi inne przyprawy i może dać wedle własnego gustu.

      Usuń
  2. Dlaczego nie ma podanej wagi mięsa i peklo soli.????????? na oko robimy wszystko

    OdpowiedzUsuń
  3. Na oko, to chłop w szpitalu zmarł.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.