Takie schabowe marynowane są pyszne..często je robię..zwłaszcza na święta czy jakieś imprezy...wystarczy wcześniej przygotować marynatę i włożyć do niej plastry mięsa i odstawić do lodówki..a potem w razie potrzeby smażyć..Ja tym razem obtoczyłam w bułce tartej, ale to nie jest konieczne.
- 1,20 kg schabu, polędwicy
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- 3 jajka
- 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka płaska musztardy
- 2 łyżki majonezu
- sól
- 1 łyżka przyprawy maggi
- przyprawa gosposi Rafex
- pieprz cytrynowy Rafex
- 5 łyżek oleju
- kilka łyżek bułki tartej Oleofarm
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.