Taka zapiekanka w sumie to już jest na blogu..ale ta jest z wolnowaru...Wolnowar w mojej kuchni spisuje się idealnie...jestem naprawdę zadowolona...nie muszę do niego zaglądać i mieszać, dolewać wody itd.tak jak to jest z garnkami...Mam pewność , że dana potrawa jest gotowana bez żadnego przypalania się itp..
Ilość składników dowolna.
- kapusta kiszona
- ziemniaki
- wędliny [ kiełbasa, boczek itp...]
- cebula
- przyprawy
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry , cebulę w kostkę a wędliny jak kto woli [ kostka , paski].W misie wolnowaru ułożyć warstwę ziemniaków,na to cebulę , kapustę kiszoną i wędliny.. i znów to samo , ziemniaki, cebula, kapusta , wędliny. Na wierzchu mają być ziemniaki. Każdą warstwę posypać przyprawami... Ustawić wolnowar . Gotować 4-5 godzin na poziomie "2" lub 7-8 godzin na poziomie "1".
cieknie mi ślinka:)
OdpowiedzUsuńhmm prażonki z kiszoną kapustą ;) to może być dobre. Zawszę stosowałem białą kapustę w swoich. Ale szukam czegoś na wolnowar i to znalazłem :) - napewno spróbuję.
OdpowiedzUsuń