Pyszne i proste danie..jajka w sosie śmietanowym z dodatkiem zieleniny... u mnie akurat skończył się zapas mrożonego koperku, więc dałam natkę pietruszki i szczypiorek.
- jajka
- woda
- przyprawa do rosołu Rafex
- śmietana
- mąki pszenna
- koperek, szczypiorek lub natka pietruszki
Jajka ugotować.Wodę z przyprawą do rosołu i zieleniną zagotować. Rozrobić mąkę z odrobiną wody i zagęścić sos . Chwilkę gotować, aż sos zgęstnieje, następnie dodać śmietanę. Doprawić w razie potrzeby do smaku solą i pieprzem. Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.
Nie lepiej gotową przyprawę zamienić na suszone warzywa?
OdpowiedzUsuńOczywiście , że można.
UsuńDziękuję za dołączenie do Zielonej Zabawy! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń