Ten gulasz robiłam dawno temu...i całkiem o nim zapomniałam..
- 40 dkg serc drobiowych
- cebula
- marchewka
- 1 -2 szkl. bulionu drobiowego
- sól, pieprz
- liście laurowe, ziele angielskie
- 1 łyżka mąki pszennej
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- natka pietruszki, szczypiorek
Serca oczyścić i dokładnie umyć.Marchewkę i cebulę obrać i pokroić .Cebulę podsmażyć na oleju do zarumienienia. Dodać serca i podsmażyć ok. 2- 3 minut.Następnie zalać bulionem. Dodać przyprawy, koncentrat i marchewkę. Gotować na małym ogniu, aż serca będą miękkie.Pod koniec gotowania dodać mąkę wymieszaną z małą ilością zimnej wody i wymieszać.Gotować ok. 1 min, aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić do smaku .
Lubie takie gulasze, świetne są
OdpowiedzUsuńAkurat ostatnio kupiłam serca i mysle tez o gulaszu. Wieki nie jadlam
OdpowiedzUsuń