Serduszkowy gulasz



Ten gulasz robiłam dawno temu...i całkiem o nim zapomniałam..

  • 40 dkg serc drobiowych
  • cebula
  • marchewka
  • 1 -2 szkl. bulionu drobiowego
  • sól, pieprz
  • liście laurowe, ziele angielskie
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki, szczypiorek
Serca oczyścić i dokładnie umyć.Marchewkę i cebulę obrać i pokroić .Cebulę podsmażyć na oleju do zarumienienia. Dodać serca i podsmażyć ok. 2- 3 minut.Następnie zalać bulionem. Dodać przyprawy, koncentrat i marchewkę. Gotować na małym ogniu, aż serca będą miękkie.Pod koniec gotowania dodać mąkę wymieszaną z małą ilością zimnej wody i wymieszać.Gotować ok. 1 min, aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić do smaku .

Komentarze

  1. Akurat ostatnio kupiłam serca i mysle tez o gulaszu. Wieki nie jadlam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.