Zaległy przepis...te kotleciki były robione w święta..były schabowe z pieczarkami i serem...zostało trochę podsmażonych pieczarek i szkoda było ich wyrzucić..więc zrobiłam kotleciki z piersi kurczaka..
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 20 dkg pieczarek
- kawałek papryki
- kawałek ogórka
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki majonezu
- 3 jajka
- sól ,pieprz, wegeta
- przyprawa do kurczaka
Pierś z kurczaka, paprykę, ogórek pokroić w kostkę.Dodać pieczarki i pozostałe składniki i wymieszać, doprawić do smaku.Tak przygotowane ciasto schłodzić. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać porcje kotletów i smażyć z obu stron na wolnym ogniu.
Fajny pomysł na kotleciki i nic się nie zmarnowało :)
OdpowiedzUsuń