Ryba panierowana



Świątecznych przepisów ciąg dalszy...ryby na stole wigilijnym oczywiście nie mogło zabraknąć..a takie filety były naprawdę pyszne..
  • filety z ryby
  • sok z cytryny
  • estragon, sól,pieprz
  • mąka 
  • jajka
  • sól, wegeta
  • bułka tarta
Rybę pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami.Następnie panierować w mące, jajku [ roztrzepanym z przyprawami]i bułce tartej .Smażyć na rumiano z obu stron.
Wigilia 2014

Komentarze

  1. Przepis na rybę świetny - dzisiaj spróbuje bo akurat mam coś do usmażenia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przyprawy do ryby można dac wedle własnego gustu.

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.