Świątecznych przepisów ciąg dalszy...ryby na stole wigilijnym oczywiście nie mogło zabraknąć..a takie filety były naprawdę pyszne..
filety z ryby
sok z cytryny
estragon, sól,pieprz
mąka
jajka
sól, wegeta
bułka tarta
Rybę pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami.Następnie panierować w mące, jajku [ roztrzepanym z przyprawami]i bułce tartej .Smażyć na rumiano z obu stron.
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie..... Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.
Przepis na rybę świetny - dzisiaj spróbuje bo akurat mam coś do usmażenia :)
OdpowiedzUsuńPrzyprawy do ryby można dac wedle własnego gustu.
Usuń