Ten chlebek piekłam [ w automacie] już jakiś czas temu...pięknie wyrósł...a potem opadł...ale mimo to był pyszny..
- 360 g wody
- 2 łyżki oliwy
- 1 i 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru
- 340 g mąki pszennej
- 80 g mąki żytniej
- 20 g amarantusa
- 100 g mąki orkiszowej
- 7 g suchych drożdży
W formie automatu umieścić składniki według kolejności: woda, oliwa, sól, cukier, mąki, amarantus, suszone drożdże. Nastawić 1 program pieczenia, wybrać wagę chleba i średni kolor zarumienienia.Gdy chleb będzie upieczony automat wyda z siebie charakterystyczny dźwięk. Wyjąć wtedy formę z automatu i wyciągnąć z niej chleb. Przed spożyciem wystudzić.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.