Pyzy faszerowane kapustą kiszoną z kiełbaską

Czasem u mnie brak pomysłu na obiad..ale zawsze coś tam się upitrasi..zostały ugotowane ziemniaki z obiadu...troszkę kapusty kiszonej też zostało...do tego kawałek kiełbasy i jedzonko prawie gotowe..Pyzy przygotowałam w ramach akcji prowadzonej na fb przez Pawła ..tak więc zamiast marszu niepodległości..mamy farsz ..

  • ugotowane ziemniaki
  •  mąka ziemniaczana
  •  jajka
  • sól


  • kiełbasa
  • kapusta kiszona
Kapustę odcisnąć i poddusić na patelni, pod koniec dodać kiełbasę, doprawić do smaku i wystudzić.
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę.Przełożyć do miski i wyjąć 1/4 ciasta,wsypać  w to miejsce mąkę .Dodać tą 1/4 ciasta , jajko i sól.Zagnieść ciasto, brać po kawałku ciasta w rękę i uformować placuszek , położyć farsz z kapusty i zlepić formując w podłużne wałeczki.Gotować w osolonej wodzie.Podawać polane zeszkloną cebulką.









W Farszu Niepodległości 2014 udział wzięli:[ dziękuję bardzo za wspólne farszowanie]

Paweł z bloga Chleby.info
Mateusz, bez bloga, zdjęcie TUTAJ
Filip, bez bloga, zdjęcie TUTAJ
Marta, bez bloga, zdjęcie TUTAJ
Joanna z Różowej Kuchni
Laura z Cafe Babilon
Iza ze Smaczna Pyza
Raven z Gotuj z Blue Raven
Ula z Kuchni na Wzgórzu
Danusia z Moje wypieki i nie tylko
Nerds' Kitchen
Dorota z Moje Małe Czarowanie
Marcin z Czwartej Dekady
Grażyna z Grażyna gotuje
Karolina z Przepisy Karoliny
Kaśka z Baby do garów!


Komentarze

  1. Akurat polskie jadło w 11 listopada :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj takie pyzy to bym chętnie spałaszowała, choćby i teraz przed nocą:)

    OdpowiedzUsuń
  3. dziękuje za wspólną zabawę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. pychota!!! jak ja uwielbiam takie jedzonko:)

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny pomysł na 11 listopada :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.