Produkty Develey ostatnio rządziły..rządzą i rządzić będą w moje kuchni...Pyszne schabowe...mięciutkie , delikatne...o dwóch smakach...można zrobić z sosem czosnkowym lub z musztardą ..lub z jednej strony musztarda a z drugiej sos...pycha..
- polędwiczka wieprzowa
- przyprawa do mięsa Knorr
- sól, pieprz
- 2 -3 łyżki śmietany
- 2 jajka
- musztarda stołowa Develey
- sos czosnkowy Develey
- bułka tarta
- mąka
Polędwiczki pokroić na plastry i delikatnie rozbić.Jajko wymieszać ze śmietaną i przyprawą. Bułkę tartą wymieszać z solą i pieprzem. Kotlety smarować musztardą lub sosem czosnkowym [ lub z jednej strony musztardą, a z drugiej sosem] ,następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto na oleju.
A jak zostaną kotleciki można zjeść nawet na zimno z sosem i chlebem..
Przepięknie wygląda. Z chęcią bym spróbowała.
OdpowiedzUsuńPozdrowienia :)
smacznie i apetycznie! :)
OdpowiedzUsuń