Dawno nie było rybki..i w sumie nie wiedziałam co z niej zrobić...no i zrobiłam gulasz..dla zaostrzenia smaku dodałam sos Salsa Mexicana...i potrawa gotowa...polecam..
- 60 dkg filetów z ryby
- 2 pory
- 2 cebule
- 1 papryka czerwona
- sok z cytryny
- listek laurowy, ziele angielskie
- sól, pieprz
- przyprawa do ryb
- sos Salsa Mexicana
- oliwa lub olej
Rybę pokroić w kawałki. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i przyprawą, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny. Pora, cebule i paprykę oczyścić, drobno poszatkować i zeszklić na oleju. Dodać listek laurowy, sos, podlać wodą i dusić do miękkości. Rybę obtoczyć w mące i obrumienić na tłuszczu. Dodać do porów z cebulą i dusić do miękkości na małym ogniu.
Wspaniały przepis na inny gulasz:)
OdpowiedzUsuń