Żeberka z marynaty musztardowo-miodowej

Pyszne żeberka..z marynaty z dodatkiem miodu i ostrej musztardy.ja do tej marynaty wykorzystałam musztardę rosyjską Develey..

  • 1 kg  żeberek
  • 2 łyżki  musztardy rosyjskiej Develey
  • 2 łyżki miodu
  • cebula 
  • marchewka
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • sól do smaku
Żeberka pokroić na porcje Przygotować marynatę.Musztardę, miód i przyprawy dokładnie wymieszać.Do marynaty włożyć żeberka, wymieszać  i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć żeberka na dużym ogniu, aż do zarumienienia z obu stron. Przełożyć do rondla, dolać wodę, tak prawie do zakrycia żeberek.Dodać pokrojoną marchewkę, cebulę i wszystko razem dusić na wolnym ogniu do miękkości żeberek.

Komentarze

  1. tak zamarynowane mięso musi byc boskie:) kocham tą marynatę:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.