Przejdź do głównej zawartości
Żeberka z marynaty musztardowo-miodowej
- 1 kg żeberek
- 2 łyżki musztardy rosyjskiej Develey
- 2 łyżki miodu
- cebula
- marchewka
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
- 1/2 łyżeczki papryki ostrej
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- sól do smaku
Żeberka pokroić na porcje Przygotować marynatę.Musztardę, miód i przyprawy dokładnie wymieszać.Do marynaty włożyć żeberka, wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć żeberka na dużym ogniu, aż do zarumienienia z obu stron. Przełożyć do rondla, dolać wodę, tak prawie do zakrycia żeberek.Dodać pokrojoną marchewkę, cebulę i wszystko razem dusić na wolnym ogniu do miękkości żeberek.
tak zamarynowane mięso musi byc boskie:) kocham tą marynatę:)
OdpowiedzUsuń