Pyszne małe rożki..taki na jeden kęs ..ja mam specjalną blachę do takich rożków, ale można Z ciasta odrywać kawałki, cienko rozwałkować i formować nieduże rożki - grubsze w środkowej części, zagiąć. Przepis na te rożki znalazłam u Dorotki, zamiast budyniu można dać mielone orzechy albo migdały.
- 220 g mąki pszennej
- 120 g masła, w temperaturze pokojowej
- 80 g cukru pudru
- 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (można zamiast dodać zmielone orzechy laskowe lub zmielone migdały, w ilości 50 g)
- 2 żółtka
- 2 łyżki mleka
Świetne rożki ... przepysznie wyglądają - idealne do kawki :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie :) Świetny przepis :D
OdpowiedzUsuńhttp://bonapetit2xm.blogspot.com/
Rożki wyglądają rewelacyjnie, znakomita forma :)
OdpowiedzUsuńBudyn ugotować?
OdpowiedzUsuńNie, należy dodać do ciasta suchy prosto z torebki .
Usuń