Kokosanki

Były rożki..zostały białka..tak więc są i kokosanki..też według przepisu znalezionego u Dorotki.

  • 250 g wiórków kokosowych
  • 100 g masła lub margaryny
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 łyżki mleka
  • 2 białka
Masło włożyć do garnuszka. Rozpuścić z cukrem i mlekiem. Dodać wiórki i wymieszać, chwilę pogotować.
Białka ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać z resztą składników. Gotowe ciasto nakładać łyżką (najlepiej gałkownicą do lodów) na natłuszczoną blachę.
Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 - 20 minut, do złotego koloru. Poczekać chwilę przed zdjęciem z blachy, wystudzić.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.