Buraki z cukinią

Te buraczki robiłam kilka dni temu..
  • 2,5 kg obranej cukinii ( bez pestek i skórki )
  • 2 kg ugotowanych buraków
  • 5 średnich cebul
  • 4 łyżki soli ( czubate )
  • 1 szkl. octu
  • 1 szkl. oleju
  • 1 szkl. cukru

Buraczki i cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule pokroić w kostkę.Wszystko razem wymieszać .Cukier z olejem , octem i solą zagotować, wlać do buraków.Wymieszać i odstawić  na 2 godziny żeby się przegryzło.Następnie przełożyć  do słoików. Pasteryzować 15 minut.
Przetwory

Komentarze

  1. Ciekawy pomysł na buraczki z cukinią! Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny na moim blogu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. do zalewy nie trzeba wody?

    OdpowiedzUsuń
  3. Buraczki zalewamy ciepla zalewa, czy zimną?

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.