Przejdź do głównej zawartości
Pierożki..ravioli..z dowolnym nadzieniem...u mnie grzybki podsmażane z cebulką..wykonane przy pomocy pierogomanii Tupperware..Niby nic wielkiego..a pierożki ravioli robione przy pomocy tego przyrządu wychodzą kształtne..każdy równiutki i taki sam..z pięknym wzorkiem wokoło..i z pięknym nadzianym farszem "brzuszkiem"..
- 30 dkg mąki
- 2 jajka
- 2 łyżki wody
- sól
- dowolne nadzienie
Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić na co najmniej 1 godzinę. Ciasta rozwałkować na cienkie placki wielkości zbliżonej do pierogomanii.Jeden placek ułożyć na pierogomanii, na to wyłożyć- korzystając z załączonej łyżeczki - dowolny farsz lekko go dociskając. Przygotowanym drugim płatem ciasta przykryć farsz. Następnie rozwałkować, tak aby wyciąć kształt pierożków. Usunąć nadmiar ciasta, przewrócić Pierogomanię do góry nogami i delikatnie wypchnąć pierogi, w razie potrzeby pomagając dołączoną łyżeczką. Wrzucać porcjami na osolony wrzątek i gotować 6-8 min.Podawać np.z zeszkloną cebulką.
Nie widziałam jeszcze takie urządzenie. Pierożki świetne.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Świetny sprzęt :) A ravioli idealne :)
OdpowiedzUsuńznakomicie wyglądają:) wspaniałe są
OdpowiedzUsuńO jakie "wzrokowo" dobre jedzonko :)
OdpowiedzUsuń