Kotlety z ryżu i pieczarek

Coś bezmięsnego i na dodatek pysznego..

  • 1 szkl. ryżu parboiled Kupiec
  • kostka rosołowa
  • 20 dag pieczarek
  • cebula
  • 2 jajka
  • sól,pieprz, wegeta
  • koperek
  • bułka tarta do panierowania
Ryż ugotować z dodatkiem kostki rosołowej na sypko.Pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć do miękkości.Przestudzony ryż wymieszać z pieczarkami, jajkami .Doprawić do smaku.Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron.


Komentarze

  1. Pięknie je podałaś :) Ciekawy przepis

    Zapraszam na nowy przepis

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.