Ciasto z krakersów

Pomysł na takie ciasto znalazłam tutaj...przybierałam się dość długo, żeby je zrobić i w końcu zrobiłam..jak dla mnie..mhm..po prostu jakoś nie przypadło mi do gustu..ale przepisem dzielę się dalej....może komuś posmakuje.

  • opakowanie krakersów - solonych, nie smakowych (ok 200g)
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 100 g margaryny
  • garść suszonej żurawiny\ rodzynek Kresto
  • garść lub więcej - orzechów [ u  mnie mix laskowych, ziemnych, włoskich, migdałów Kresto]
  • czekolada do polania

*składniki na małą formę\ tortownicę* -u mnie keksówka

Krakersy  dość drobno pokruszyć.Dodać  mleko z puszki, rozpuszczoną margarynę , bakalie [ orzechy i migdały podprażyłam na suchej patelni]i wymieszać.  Gotową masę przełożyć do lekko wytłuszczonej formy i piec ok 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Wystudzone ciasto polać rozpuszczoną czekoladą.




Komentarze

  1. już sam pomysł na takie ciacho mi się podoba:) nie widziałam jeszcze takiego, z chęcią bym wypróbowała, bo lubie słodko-słone smaki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawie wygląda, przepis sobie zapiszę:)
    taka mądra główka z ciebie to moze bys chciala zamowic u mnie przepiśnik na swoje myśli ?
    albo moze sloiczki na przyprawy?
    a u mnie coś na dzień dziecka :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.