Przejdź do głównej zawartości
Polędwica z suszonymi owocami
Kolejne pyszne mięsko z szynkowaru..tym razem była polędwica..z suszonymi owocami..dałam śliwki i morele Helio , a mięsko obtoczyłam w przyprawie John..pycha....
Mięso naciąć przez środek długim i ostrym nożem. Do powstałej kieszeni wkładamy ścisło morele i żurawinę. Całość obtoczyć przyprawą . Włożyć do szynkowaru i odstawić na 12 godzin do lodówki.
Następnie szynkowar wstawić do garnka wyścielonego ścierką, wlać wodę i parzyć około 1 godziny . Następnie zamknięty szynkowar wystudzić, a później włożyć do lodówki na około 10 godzin.Po tym czasie mięsko wyciągnąć z szynkowaru.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą wodą[ mięso samo wyskoczy].
apetyczne mięsko:) porywam na obiadek:)
OdpowiedzUsuń