Golonka z szynkowaru

Kolejna odsłona golonki z szynkowaru ..tym razem mięso z golonki oddzielone od skóry i oczywiście kości...dno wyłożyłam skórą, na mięso i znów skóra..pycha..mięsko można zapeklować peklosolą, wtedy będzie miało piękniejszy kolor..


Z golonki usunąć kość , mięso oddzielić od skóry.Mięso pokroić na kawałki i wymieszać z przyprawami.Skórę natrzeć przyprawą.Na dno szynkowaru położyć [dopasowaną do wielkości dna ] skórę , na skórę wyłożyć doprawione mięso i znów przykryć skórą z golonki.Zamknąć szynkowar i wstawić do lodówki na kilka godzin.Następnie szynkowar wstawić do garnka wyścielonego ścierką, wlać wodę i parzyć około 3- 4 godzin . Następnie zamknięty szynkowar wystudzić, a później włożyć do lodówki na ok 10 godzin.Po tym czasie golonkę wyciągnąć z szynkowaru.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą wodą[ mięso samo wyskoczy].




Wielkanocne Smaki - edycja IVDomowy WyróbWielkanocne Smaki - edycja IV

Komentarze

  1. o jeju jaja obłędnaaaa!!!!:D

    OdpowiedzUsuń
  2. O mojego męża do niej dopuścić. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja w sumie taki golonki robię też dla męża..

      Usuń
  3. Co za baza przepisów, naprawdę niesamowite! To powinno zobaczyć więcej ludzi :)
    Pozdrawiamy serdecznie,
    Bakalland

    OdpowiedzUsuń
  4. Dobrze ,że mój mąż tego nie widzi !

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.