Kolejna odsłona golonki z szynkowaru ..tym razem mięso z golonki oddzielone od skóry i oczywiście kości...dno wyłożyłam skórą, na mięso i znów skóra..pycha..mięsko można zapeklować peklosolą, wtedy będzie miało piękniejszy kolor..
- golonka
- przyprawa Golonko po chłopsku
- majeranek
- czosnek
Z golonki usunąć kość , mięso oddzielić od skóry.Mięso pokroić na kawałki i wymieszać z przyprawami.Skórę natrzeć przyprawą.Na dno szynkowaru położyć [dopasowaną do wielkości dna ] skórę , na skórę wyłożyć doprawione mięso i znów przykryć skórą z golonki.Zamknąć szynkowar i wstawić do lodówki na kilka godzin.Następnie szynkowar wstawić do garnka wyścielonego ścierką, wlać wodę i parzyć około 3- 4 godzin . Następnie zamknięty szynkowar wystudzić, a później włożyć do lodówki na ok 10 godzin.Po tym czasie golonkę wyciągnąć z szynkowaru.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą wodą[ mięso samo wyskoczy].
o jeju jaja obłędnaaaa!!!!:D
OdpowiedzUsuńDziękuję..
UsuńO mojego męża do niej dopuścić. :)
OdpowiedzUsuńJa w sumie taki golonki robię też dla męża..
UsuńCo za baza przepisów, naprawdę niesamowite! To powinno zobaczyć więcej ludzi :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie,
Bakalland
Dziękuję bardzo..pozdrawiam również.
UsuńDobrze ,że mój mąż tego nie widzi !
OdpowiedzUsuń