Pyszny boczek..idealny na kanapki..mój boczek trochę za mocno się przypiekł....po prostu nie dopilnowałam i skórka za mocno się przypiekła..
Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać olej , przyprawę i wymieszać..Rozsmarować na boczku [ z obu stron] , zwinąć w roladę i zawiązać dratwą .Włożyć do lodówki na 12 godzin..Po tym czasie podsmażyć z każdej strony na patelni , przełożyć na blaszkę.Piec w temperaturze około 180 stopni przez około 1-1,5 godziny.W trakcie pieczenia przewrócić na druga stronę.Wystudzić i usunąć sznurek.
ciekawy pomysł, zapisze przepis:)
OdpowiedzUsuńNie widać, żeby się skórka przypiekła jak piszesz, wręcz przeciwnie wygląda apetycznie i na pewno jest świetny do kanapek.
OdpowiedzUsuńFajna i całkiem prosta potrawa. Smakowało i moim przyjaciołom i przy okazji rodzinnego obiadu. Moja Mama, u której pojawiał się ból wątroby po posiłku nie mogła się powstrzymać od jedzenia. Wzięła na wspomaganie wątroby Essentix i zajadała się dalej, bez bólu czy niestrawności. Więc zdecydowanie przepis godzien uwagi. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo..również pozdrawiam.
Usuń