Ryba smażona

Tą rybkę robiłam parę dni temu...w środę popielcową...a dodałam do niej specjalną przyprawę do ryb, którą można kupić w Najlepszych przyprawach świata...rybka smakowała pysznie...zjedzona ze smakiem...nawet porządnego zdjęcia nie zdążyłam zrobić..

  • dowolna ryba
  • przyprawa do ryby
  • sok z cytryny
  • mąka 
  • mąka ziemniaczana
  • olej do smażenia

Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawą do ryb,odstawić do lodówki.Następnie kawałki ryby obtoczyć w mące wymieszanej z odrobiną mąki ziemniaczanej i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.

W skład przyprawy do ryby wchodzą: papryka słodka, czosnek, pieprz biały, majeranek, oregano, rozmaryn, szałwia, kminek i papryka chili.
Używając przyprawy do ryb nie musimy już dodatkowo solić ryby, w trakcie jej przygotowywania.

Zastosowanie w kuchni:
 Jak sama nazwa wskazuje, przyprawą do ryb doprawia się smak ryb pieczonych, smażonych, gotowanych i duszonych. Przyprawa nie zawiera konserwantów i dlatego jest bezpieczna w stosowaniu.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.