Tą rybkę robiłam parę dni temu...w środę popielcową...a dodałam do niej specjalną przyprawę do ryb, którą można kupić w Najlepszych przyprawach świata...rybka smakowała pysznie...zjedzona ze smakiem...nawet porządnego zdjęcia nie zdążyłam zrobić..
- dowolna ryba
- przyprawa do ryby
- sok z cytryny
- mąka
- mąka ziemniaczana
- olej do smażenia
Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawą do ryb,odstawić do lodówki.Następnie kawałki ryby obtoczyć w mące wymieszanej z odrobiną mąki ziemniaczanej i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.
W skład przyprawy do ryby wchodzą: papryka słodka, czosnek, pieprz biały, majeranek, oregano, rozmaryn, szałwia, kminek i papryka chili.
Używając przyprawy do ryb nie musimy już dodatkowo solić ryby, w trakcie jej przygotowywania.
Zastosowanie w kuchni:
Jak sama nazwa wskazuje, przyprawą do ryb doprawia się smak ryb pieczonych, smażonych, gotowanych i duszonych. Przyprawa nie zawiera konserwantów i dlatego jest bezpieczna w stosowaniu.
Zastosowanie w kuchni:
Jak sama nazwa wskazuje, przyprawą do ryb doprawia się smak ryb pieczonych, smażonych, gotowanych i duszonych. Przyprawa nie zawiera konserwantów i dlatego jest bezpieczna w stosowaniu.
Uwielbiam rybki :)
OdpowiedzUsuńhttp://lesia-rekodzielo.blogspot.com