Ciasteczka migdałowo-orzechowe

W poprzednim poście pisałam , że zostało mi orzechowo-migdałowej piany ..ale nic się nie zmarnowało..upiekłam ciasteczka...były pyszne...
  • 3 białka 
  • 10 dkg cukru 
  • 15 dkg zmielonych orzechów lub migdałów 
  • szczypta soli 
Białka z solą ubić na sztywną pianę, dodać cukier, a na koniec mielone orzechy i migdały. Miksować razem jeszcze 2 minuty.Na blasze układać niewielkie kulki masy lekko spłaszczając.Piec w temperaturze 160 - 170 stopni przez około 20 minut .

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.