- 1 mała kapusta pekińska
- 70 dag mielonego mięsa
- 1 cebula
- 10 dkg płatków ryżowych
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól i pieprz , wegeta, majeranek
- 1/2 przecieru pomidorowego
- 1 l wody
- wegeta
- susz warzywny
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka śmietany
Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać płatki ryżowe, kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać sosem [ z przecieru i wody], dodać susz i przyprawy. i piec lub gotować.[ u mnie były pieczone] .Na koniec dodać śmietanę i mąkę, koperek.
Zjadłabym ze dwa:)
OdpowiedzUsuńZapraszam......jeszcze kilka zostało...
Usuńfajny pomysł, ostatnio robiłam takie:)
OdpowiedzUsuń