Bajaderka

Bajaderka to dobry sposób na wykorzystanie suchego lub nieudanego ciasta..dodatki są dowolne...orzechy , rodzynki, wiórki itd.
  • 50 dkg dowolnego ciasta 
  • 150 ml mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki masła
  • 1 mały słoiczek dżemu [najlepiej kwasnego]
  • dowolne bakalie : żurawina, rodzynki, płatki migdałowe, orzechy,jagody goji,złote jagody ,ryż preparowany itd
Ciasto pokruszyć.Mleko z cukrem i kakao rozpuścić na małym ogniu dokładnie mieszając,wystudzić. Do pokruszonego ciasta dodać pozostałe składniki i masę kakaową. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć do blaszki. Wyrównać.Polać polewą i dowolnie udekorować.Odstawić do lodówki na kilka godzin.




Orzechowy Tydzień

Komentarze

  1. Nie jadłam jeszcze takiego, jestem ciekawa smaku:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smak..mhm..to zależy od ciasta jakie damy.i dodatków..ale warto zrobic jak zostają jakieś ciasta..

      Usuń
  2. Bardzo lubię takie ciasta, choć sama jeszcze nigdy takiego nie robiłam. Bardzo smacznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ulubione ciastko mojego narzeczonego ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.