Bajaderka to dobry sposób na wykorzystanie suchego lub nieudanego ciasta..dodatki są dowolne...orzechy , rodzynki, wiórki itd.
- 50 dkg dowolnego ciasta
- 150 ml mleka
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki masła
- 1 mały słoiczek dżemu [najlepiej kwasnego]
- dowolne bakalie : żurawina, rodzynki, płatki migdałowe, orzechy,jagody goji,złote jagody ,ryż preparowany itd
Nie jadłam jeszcze takiego, jestem ciekawa smaku:)
OdpowiedzUsuńSmak..mhm..to zależy od ciasta jakie damy.i dodatków..ale warto zrobic jak zostają jakieś ciasta..
Usuńświetne:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie ciasta, choć sama jeszcze nigdy takiego nie robiłam. Bardzo smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńulubione ciastko mojego narzeczonego ;)
OdpowiedzUsuń