Przejdź do głównej zawartości
Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym
Kiedyś robiłam podobną rybę, ale w sosie z torebki..tym razem postanowiłam trochę pokombinować i zrobiłam również smaczną rybę [ pomimo nawet ciut przypalonej cebuli]..ale zdjęcia nie udało mi się lepszego zrobić....ale uwierzcie była smaczna...
- 1 kg filetów z dowolnej ryby
- 1 szkl.mleka
- sól, pieprz
- przyprawa do ryb
- mąka
- 1 szkl.śmietany
- koperek
- 2 łyżki sera żółtego
- 1 duża cebula
Filety [ nie rozmrożone] namoczyć na 1/2 godz.w mleku [ w między czasie pokroiłam na kawałki].Mąkę wymieszać z przyprawami , obtoczyć w niej rybę i usmażyć .Cebulę pokroić i zeszklić na oleju [ moja trochę się przypaliła] i przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać śmietaną wymieszaną z przyprawami i koperkiem.Wstawić do piekarnika i piec około 10 minut, posypać startym serem żółtym i piec, aż ser lekko się zapiecze.
Bardzo przyjemna i pozytywna strona. Napewno jeszcze tutaj wpadnę!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
my site katalog stron