- 7 podudzia z kurczaka
- 1/2 szkl. ketchupu
- 4-5 łyżek sosu sojowego
- odrobina sosu chili
- 2-3 łyżki miodu rzepakowego
- 3 łyżki oleju
- 1 marchewka
- 1 cebula
- sól, pieprz, zioła prowansalskie, wegeta
Podudzia umyć, rozkroić na 2 części. Keczup połączyć z olejem, sosem sojowym, miodem i przyprawami. Całość dokładnie wymieszać Udka zalać marynatą i wymieszać. Wstawić na godzinę do lodówki. Przełożyć wraz z marynatą na blaszkę , dodać pokrojoną cebulę i marchewkę i piec w nagrzanym do 180° C piekarniku około 50 minut.[ do miękkości ].
Rzeczywiście Bożenko ten kurczak jest pyszny .Robię podobnie tylko dodaję jeszcze trochę śliwek kalifornijskich.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!!!