- 25 dkg maki
- 0,5 kostki margaryny
- 10 dkg cukru pudru
- 2 żółtka
- szczypta soli
- 2 łyżki rumu lub kilka kropel olejku rumowego
- biszkopty
- 1,5 opak.budyniu śmietankowego
- 0,5 l mleka
- 2 -3 łyżki cukru
- sok z aronii
- 1 szkl.soku jabłko Sadvit
- 2-3 łyżki żelatyny
- 1 jogurt naturalny
- cukier do smaku
- sok z aronii
Mąkę przesiac, dodać sól i pokrojona na kawałki margarynę.Posiekać nożem,dodac cukier puder ,żółtka i rum .Składniki połączyc siekając nozem, a następnie palcami rozetrzeć grudki i szybko zagnieść ciasto.Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.Ciasto rozwałkować do tortownicy, nakłuć widelcem.Piec w nagrzanym do 200 stopi piekarniku przez około 20 minut.Ostudzić.
Z mleka odlać 1 szkl.i wymieszać z budyniem.Resztę mleka z cukrem zagotować.Dodać wymieszany budyń oraz sok z aronii i zagotować energicznie mieszając.Wylać na upieczone ciasto.
Ułożyć biszkopty.
Sok zagotować dodając cukier., Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać, następnie dodać jogurt , sok z aronii i wymieszać.Lekko ostudzić i wylać na ułożone biszkopty.Odstawić do zastygnięcia.
Sok zagotować dodając cukier., Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać, następnie dodać jogurt , sok z aronii i wymieszać.Lekko ostudzić i wylać na ułożone biszkopty.Odstawić do zastygnięcia.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.