Kolejny pyszny chlebek z gotowej mieszanki, którą można kupić u p.Adama, który prowadzi dwa sklepy Chleb na zdrowie i Wypiekacz ..Takie mieszanki to super sprawa...polecam..
- mieszanka do wypieku chleba sitkowego
- woda
Sposób przygotowania w piekarniku:
- Wlać wodę[400g/30oC]
- Dodać zawartość małej oraz dużej torebki i mieszać składniki przez 20 minut -[mieszanie]
- Po 20 minutach mieszania odstawić ciasto pod przykryciem na 30 minut -[leżakowanie]
- Po 30 minutach leżakowania ukształtować i przełożyć do formy, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce aż podwoi objętość [50-90 minut] -[garowanie]
- Po garowaniu wstawić do nagrzanego piekarnika[ 220 stopni] i natychmiast spryskać od góry ciepłą wodą przez 5 sekund -[parowanie]
- Wypiekać w temp.220 stopni przez 3 minuty, a następnie zmniejszyć temperaturę do 18 stopni i wypiekać dalej przez 30 minut[ razem 33 mniuty]-wypiek
Sposób przygotowania w wypiekaczu:
- Wlać wodę do wypiekacza [370/30oC]
- Dodać zawartość obu torebek i ustawić program podstawowy.
- Ważne: w trakcie mieszania pomagać drewnianą łopatką tak aby ciasto było jednolicie wymieszane.
Mieszanka do wypieku chleba zapakowana jest w papierową, ale solidną torebkę..a w środku torebki..dwie torebki foliowe..w jednej [malutkiej] są drożdże, a w drugiej [dużej] gotowa mieszanka mąki [mąka żytnia sitkowa t 1400, mąka pszenna t 750, naturalny kwas żytni, sól].Na odwrocie papierowej torby są instrukcje co do wypieku ....
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.