Gołąbki z młodej kapusty

Zabrakło zdjęcia głównego..ale mimo to zapraszam na pyszne gołąbki...
 Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć (nie długo, aby tylko trochę zmiękła), oddzielić liście i ściąć zgrubienia. Ryż ugotować w  1,5 szkl. wody.Cebulę i pieczarki pokroić i podsmażyć. Do mięsa mielonego  dodać cebulkę z pieczarkami, ugotowany ryż i przyprawy i dokładnie wymieszać.Na liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać.Zwinięte gołąbki obtoczyć w mące i podsmażyć.Tak przygotowane gołąbki ułożyć w garnku [ na dno ułożyć liście kapusty], dodać marchewkę i zalać bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i gotować lub piec około 30 minut. Pod koniec dodać śmietanę i koperek.





Komentarze

  1. najlepsze są właśnie takie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, jeszcze nie robiłam w tym sezonie, ale na pewno muszę zrobić, te Twoje pysznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.