Zabrakło zdjęcia głównego..ale mimo to zapraszam na pyszne gołąbki...
- 1 młoda kapusta
- 50 dkg mięsa mielonego
- 1 woreczek ryżu pełnoziarnistego parboiled naturalny Kupiec
- 20 dkg pieczarek
- 1 cebula
- koperek
- sól, pieprz, wegeta, majeranek
- mąka
- koncentrat pomidorowy
- śmietana
Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć (nie długo, aby tylko trochę zmiękła), oddzielić liście i ściąć zgrubienia. Ryż ugotować w 1,5 szkl. wody.Cebulę i pieczarki pokroić i podsmażyć. Do mięsa mielonego dodać cebulkę z pieczarkami, ugotowany ryż i przyprawy i dokładnie wymieszać.Na liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać.Zwinięte gołąbki obtoczyć w mące i podsmażyć.Tak przygotowane gołąbki ułożyć w garnku [ na dno ułożyć liście kapusty], dodać marchewkę i zalać bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i gotować lub piec około 30 minut. Pod koniec dodać śmietanę i koperek.
U mnie też były, pyszotka ;)
OdpowiedzUsuńnajlepsze są właśnie takie:)
OdpowiedzUsuńIdealny przepis :)
OdpowiedzUsuńWow, jeszcze nie robiłam w tym sezonie, ale na pewno muszę zrobić, te Twoje pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń