Kisiel domowy..najlepszy...do tego kisielu zamiast wody wykorzystałam sok wiśniowo-jabłkowy Sadvit oraz dodałam jabłko..obrane i starte na tarce..ja tarłam na podręcznej tarce i jabłko w kisielu wyglądało jak makaron nitki haha..
- 1 jabłko
- 3 łyżki cukru
- cukier waniliowy
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 szkl.soku jabłko-wiśnia Sadvit
1 1/2 szkl. soku zagotować z cukrem. Dodać obrane i starte na tarce jabłko , gotować około 5 minut. Mąkę rozprowadzić w 1/2 szkl. soku i powoli wlewać do gorącego soku z jabłkami. Podgrzewać na małym ogniu stale mieszając, do chwili, gdy kisiel zgęstnieje.Można podać z bitą śmietaną.
wygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję..
Usuńwygląda jak małe robaczki,ale zakładam że smakuje wybornie :)
OdpowiedzUsuńKisiel smakował..mimo tych małych robaczków..pozdrawiam..
Usuń