Przejdź do głównej zawartości
Pyszny bigosik czy kapuśniaczek..z młodej kapusty..ugotowany na skrzydłach z indyka..pycha..mięso z indyka można wyjąć i obrać z kości i dodać do bigosu..u mnie było wyjęte..a potem dodatkowo podsmażone na patelni..
- skrzydło z indyka
- młoda kapusta
- marchewka
- kawałek boczku wędzonego
- koperek
- sol, pieprz
- wegeta
- ziele, listek
- mąka
Skrzydło z indyka wraz z przyprawami zalać wodą i gotować [ ja gotowałam w szybkowarze], w między czasie poszatkować kapustę.Kapustę, pokrojoną marchewkę dodać do gotującego się rosołu , dodać skórkę z boczku.Gotować do miękkości.Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć , dodać mąkę i zrobić zasmażkę.Dodać do kapusty i jeszcze chwilę pogotować, na koniec dodać koperek.
U mnie też ostatnio był bigosik, pyszotka ;)
OdpowiedzUsuńZ młodej kapustki..wszystko jest pyszne..
Usuńmusi być smaczne:)
OdpowiedzUsuńByło smacznie..
Usuń