Zawieruszone zdjęcie ..i przepis na pyszną karkówkę..
- 1 kg karkówki
- 0,5 szkl. oleju
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 2 łyżki keczupu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- sól, pieprz, majeranek, wegeta
Mięso pokroić w plastry i rozbić. Cebulę pokroić w pióra,czosnek w plasterki. Pozostałe składniki marynaty połączyć w misce i dokładnie wymieszać. Mięso połączyć z marynatą i odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc).Mięso przełożyć do woreczka do pieczenia lub naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez 45-60 minut.
Próbowałam! Bardzo dobre, aczkolwiek wolę wersję z potartą marchewkę i płaszczykiem z keczupu i majonezu!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Ada