Gołąbki inaczej



Robiłam już takie gołąbki nie raz...są pyszne..szybko się robi..i szybko zjada...

  • 1 mała młoda kapusta 
  • 70 dag mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • 10 dkg ryżu pełnoziarnistego Parboiled Naturalny Kupiec
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól i pieprz , wegeta, majeranek
  • 1/2 przecieru pomidorowego
  • 1 l wody
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka śmietany
Kapustę i cebulę drobno posiekać.Ryż ugotować.Do mięsa dodać ryż, kapustę z cebulą, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać sosem [ z przecieru i wody] i piec lub gotować.[ u mnie były pieczone] .Na koniec dodać śmietanę i mąkę.




Komentarze

  1. Gołąbki, bardzo smaczne, ale proponuję odcisnąć kapustę przed wymieszaniem z ryżem i mięsem.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.