Robiłam już takie gołąbki nie raz...są pyszne..szybko się robi..i szybko zjada...
- 1 mała młoda kapusta
- 70 dag mielonego mięsa
- 1 cebula
- 10 dkg ryżu pełnoziarnistego Parboiled Naturalny Kupiec
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól i pieprz , wegeta, majeranek
- 1/2 przecieru pomidorowego
- 1 l wody
- 1 kostka rosołowa
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka śmietany
Kapustę i cebulę drobno posiekać.Ryż ugotować.Do mięsa dodać ryż, kapustę z cebulą, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać sosem [ z przecieru i wody] i piec lub gotować.[ u mnie były pieczone] .Na koniec dodać śmietanę i mąkę.
Gołąbki, bardzo smaczne, ale proponuję odcisnąć kapustę przed wymieszaniem z ryżem i mięsem.
OdpowiedzUsuń