1300.Wino musujące Burnarj

Trzy dni temu dostałam maila z propozycją przetestowania wina musującego Burnarj..oczywiście zgodziłam się ..a dziś kurier dostarczył mi to wino..ale z testowaniem powstrzymałam się...chociaż kusiło mnie już dziś..ale poczekam do niedzieli..przecież w niedzielę Dzień Matki, więc takie wino będzie idealnie pasowało do takiego święta..


Tak więc dzisiaj tylko kilka słów o winie i firmie zaczerpniętych z internetu..więcej możecie poczytać tutaj i tutaj.

PO RAZ PIERWSZY W POLSCE
BURNARJ
JEDYNE NA ŚWIECIE, UNIKALNE, WYJĄTKOWE, CAŁKOWICIE INNOWACYJNE I 100% NATURALNE WINO MUSUJĄCE Z POMARAŃCZY, WYTWARZANE METODĄ TRADYCYJNĄ NIEGDYŚ NAZYWANĄ SZAMPAŃSKĄ.

BURNARJ to produkt elegancki, zmysłowy, bezwzględnie wnoszący coś nowego.
Wyróżniający się nieznanym dotąd na rynku smakiem.

BURNARJ, INNOWACJA O SMAKU ANDALUZJI
to produkt całkowicie oryginalny, niemający konkurencji na rynku, spełniający najwyższe normy jakościowe, który swoim smakiem i zapachem pomarańczy przywołuje wspomnienie połączenia słońca i radości, jakie można spotkać tylko w Andaluzji.

Firma Vega Sud po wieloletnich badaniach odkryła dotychczas niespotykane zastosowanie soku pomarańczowego i stworzyła BURNARJ – wytwarzany metodą, która jeszcze do niedawna była nazywana szampańską, ale ze względu na ograniczenia prawne od pewnego czasu wolną ją nazywać wyłącznie metodą tradycyjną, jeśli dotyczy produkcji win musujących poza regionem AOC Champagne.

BURNARJ jest wytwarzany w Hiszpańskiej Andaluzji, w Dolinie Gwadalkiwir, jednym z najważniejszych regionów uprawy pomarańczy w Unii Europejskiej pod względem jakości uprawianych cytrusów.

WYTWARZANIENaszym surowcem przy produkcji BURNARJ jest sok ze 100% naturalnej pomarańczy najwyższej jakości, to naturalne źródło wielu witamin i minerałów, który podczas pierwszej fermentacji uzyskuje odpowiednie stężenie alkoholu.

Druga fermentacja zachodzi w butelce. Na tym etapie w naturalny sposób powstają bąbelki z dwutlenku węgla tworzącego się w fermentującym soku, a nie przez sztuczne nasycanie napoju dwutlenkiem węgla.
Jest to produkt naturalny wytwarzany bez dodatku wody.

BURNARJ jest delikatnym pomarańczowym winem naturalnie musującym ma pomarańczowy aromat i smak, która zachęca do spróbowania.

BURNARJ zaskakuje zarówno wspaniałym, intensywnym smakiem cytrusów jak i przyjemnym, naturalnym aromatem świeżych pomarańczy, przywodzącym na myśl wiele ciekawych skojarzeń.
Jest przejrzyste i połyskliwe, w kolorze jasnozłocistym z drobnymi, drgającymi bąbelkami unoszącymi się w kieliszku w formie łańcuszków do samego końca.

Połączenie 100% naturalnego soku z pomarańczy najwyższej jakości oraz długotrwałego, dwuetapowego procesu fermentacji bez dodatku wody sprawia, żeBURNARJ jest niepowtarzalnym napojem najwyższej jakości o wyjątkowym smaku i niezapomnianym aromacie.

Chociaż jest to produkt niemający nic wspólnego z produktami uzyskiwanymi z fermentacji winogron, to jednak proces wytwarzania BURNARJ jest jednakowy jak proces stosowany przez winiarzy do produkcji win musujących. Jego wyjątkowość polega na wykorzystaniu  w procesie przetwarzania pomarańczy zamiast winogron.

Jest to wino spumante z naturalnych pomarańczy, które w bardzo szybkim tempie zdobywa sympatie nie tylko koneserów win, pasjonatów klasycznych win musujących ale również początkujących miłośników wina, budząc ciekawość i zainteresowanie.

BURNARJ jest doskonały do aperitifów, do posiłków i deserów, komponowania koktajli lub jako kieliszek czegoś dobrego na zakończenie dnia.



Komentarze