Prosto, szybko i smacznie..
- pierś z kurczaka
- olej ryżowy Oleofarm
- curry Ambic
- sól morska Prymat
- pieprz, wegeta
- sok z cytryny
- natka pietruszki
- 1 kostka rosołowa rozpuszczona w 1,5 szkl.wody
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka mąki
- 2-3 łyżki białego wina
- 1 łyżeczka musztardy
Pierś z kurczaka pokroić w kawałki, skropić sokiem z cytryny.Przyprawy wymieszać z olejem i natką pietruszki,dodać do piersi z kurczaka, wymieszać i odstawić na 2 godz. do lodówki.Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na oleju.Dodać mąkę i bulion , zagotować,dodać musztardę a następnie zmiksować, doprawić.Pierś z kurczaka podsmażyć, dodać do sosu i chwilę razem przesmażyć.
To coś dla mnie, pychota :-)
OdpowiedzUsuńCieszę się..
UsuńKurcze, świetny przepis! I tak smakowicie wygląda. Mi zawsze się te roladki rozdzierają -_-
OdpowiedzUsuń