Babka czekoladowa



Pyszna babka z dodatkiem czekolady..
  • 1 czekolada
  • 3 łyżki mleka
  • 15 dkg margaryny
  • 15 dkg cukru
  • 3 jajka
  • 20 dkg mąki
  •  2 łyżeczki proszku do pieczenia
  •  1 łyżka kakao
Czekoladę z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej.Margarynę z cukrem utrzeć na puszysty krem. Dodawać po 1 jajku, stale ucierając. Na koniec wlać lekko ostudzoną czekoladę i wymieszać.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.Wymieszać i przelać ciasto do wysmarowanej masłem foremki. Piec przez około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.Upieczoną babkę polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą .



                                          Babki i babeczkiDzień Czekolady

Komentarze